Spotkanie z Włodzimierzem Czarzastym Przewodniczącym SLD

dodano 2017-05-19 14:29 w kategorii: Ludzie

W dniu 18 maja 2017 r. w Hotelu "Logos" w Gdańsku odbyło się spotkanie z Przewodniczącym Sojuszu Lewicy Demokratycznej – Włodzimierzem Czarzastym. W spotkaniu uczestniczyli: - Marcin Kulasek - sekretarz Rady Krajowej SLD - Jerzy Śnieg - Przewodniczący Pomorskiej Rady SLD - Edmund Stachowicz - Wiceprzewodniczący Pomorskiej Rady SLD oraz Przewodniczący Rad Powiatowych i Członkowie Zarządów Rad Powiatowych. Tematem spotkania były sprawy przyszłych wyborów samorządowych oraz sprawy wewnątrzorganizacyjne. Podczas spotkania została dokonana ocena dalszych perspektyw funkcjonowania SLD w najbliższych miesiącach oraz w okresie kampanijnym, który przypadnie najprawdopodobniej na latach 2018-2020. Włodzimierz Czarzasty poinformował, że w najbliższym czasie SLD wystawi 16 000 ludzi do wyborów samorządowych, a następnie kandydatów do wyborów euro parlamentarnych. Jest bowiem ciągle aktywna grupa ludzi, którzy wierzą w SLD, zostali w partii i pracują na jej rzecz. W tej grupie znajdują się członkowie Zarządu, szefowie województw i wielu innych fantastycznych osób, na których zawsze można liczyć